Beskrivning och test

FB-R med Randa och Juli

För tre veckor sen var mormor Mira i Växjö på sin Funktionskontroll för Räddningshund. Igår var det åter igen dags för oss att besöka Växjö där barnbarnen Juli och Randa gjorde sin FB-R. Då Funktionsbeskrivning blivit en tydlig bristvara i Skåne fick vi bila 50 mil för att få våra hundar beskrivna. Det var Golden retrieverklubben Skåne/Blekinge som stod som arrangör på fina Göransbergs Gård som bjöd på en väldigt vacker och varm försommardag. På köpet fick vi stifta bekantskap med såväl höns och myskankor som hästar och får på den vackra gården.

Beskrivningen gick fint och visade ungefär det vi hade förväntat oss. Två härliga systrar som i sitt arbete skiljer sig åt på några punkter men visar, för oss, värdefulla styrkor som hög uthållighet, stort engagemang, högt arbets- och viltintresse, fin passivitet, snabb problemlösning och trygghet i skott. Två unga damer på dryga 1,5 år som kommer fortsätta utvecklas i apporteringen i takt med mognad och erfarenhet.

Stort tack till GRK Skåne/Blekinge för att vi fick två av de väldigt åtråvärda platserna på vårens FB-R!

Rivenfield Juliet, Rivenfield Miranda, Rivenfield Fiyero