Patrullhund

Slutspurt för duktiga Monte och Åsa

Måste bara skriva några rader om Julis och Randas brorsa Monte (Rivenfield Montano) som i vintras klarade anlagstestet för Patrullhund. Under våren har Monte och matte Åsa, som kört upp flera patrullhundar tidigare, fullföljt utbildningen och vi har ständigt fått rapporter om hur bra det går för dem. Nu i maj avslutade de sin sista utbildningsvecka och nu återstår ett par veckor till certifikatprov.

Ett omdöme om Monte från en av instruktörerna på Försvarsmakten:

”Han har såna tydliga markeringar i alla moment att ingen hade tvekan. Och han utstrålar sån glädje och energi att man blir bara glad och får feelgood känsla av att se på honom, både i arbete och vila”.

Vid flera av utvärderingarna under våren har det framkommit att Monte gjort många förtjusta i hans underbara personlighet och arbetsvilja. Det gläder verkligen en uppfödare och i synnerhet eftersom vi nästan visste att Åsa och Monte skulle bli en sån perfekt matchning givet ändamålet.

Matte Åsa hälsar att ”uppkörningen” om ett par veckor nog blir lite svettig, men att alla tror på Monte så hon känner sig lugn och fin. 

Vi önskar er stort lycka till och håller tummarna inför uppkörningen!

❤️

One thought on “Slutspurt för duktiga Monte och Åsa

Kommentarer inaktiverade.