UppfödningValpar

Äventyr i Vinterland ⛄️

Vi lägger sjätte veckan bakom oss och går in på den sjunde! Två veckor kvar till leverans och alla valparna växer så det knakar. Men de växer inte bara fysiskt. Det gäller att hålla jämna steg med deras nyfikenhet och lekfullhet också. Nya aktiveringsprylar i hagen och frekventare vistelser ute i huset för att tränas i vår vardag och miljö. När temperaturen steg till nollgradigt passade vi på att ta ut de små liven i snön. För de flesta av dem var det första gången utomhus och även första mötet med snö. Det var en rolig syn att se de dem få ”goldenfnatt” och hoppa runt i drivorna. 🙂 Allt är så otroligt spännande!

Slut på diandet

På matfronten har mamma Chilli sagt stopp vad gäller diandet. Fast vidare konsekvent är hon inte. Ibland slinker hon in i hagen för att kolla läget och då kan det hända att hon låter gänget få sig en slurk även om hon är på vippen att säga ifrån. 🙂 Men det är bra att hon gör det. Ju större kull desto tidigare vill man ha avvänjt den. Nu är det alltså nästan enbart blötlagt torrfoder som gäller och stavmixern har vi plockat undan helt för den här gången. Det tuggas som aldrig förr så det är ju bra att de sylvassa tänderna kommer till användning.

20180309_RinaldoMiraSnow
Rivenfield Rinaldo med moster Beaworthy Mira La Luna

Snö och dammsugare

Förutom snö och att få vara utomhus är veckans stora nöje att springa fram och tillbaka i hallen eller att få vara med när dammsugaren är igång. Att klamra sig fast på muntycket medan vi städar är en klar favorit. Förutom klätterställningen Mira förstås. Fast moster Mira har nu också börjat uppfostra de här små piraterna. Det är ett fint spel. Trots att Mira själv bara är tio månader gammal är hon fenomenalt mjuk med valparna samtidigt som hon sätter gränser.

Valpbesöken fortsätter

Vi har fortfarande besök av valpspekulanter men självklart även av vänner och familj. Både främmande vuxna och barn, vilket är väldigt viktig träning för valparna. Vilka som än kommer in genom dörren är de helt orädda och vill pussa (och bita) på alla! Tänderna får vi tänka bort ett tag – det är deras sätt att undersöka, leka och lära känna. Och mer lekfulla, kärleksfulla, nyfikna och humoristiska valpar får man nog leta efter!

 

 

Sista veckan med gänget!