UppfödningValpar

Lek och bus med morsan

Morsan är inte så tokig ändå

Femte veckan avklarad och vi går in på den sjätte! Den största förändringen den gångna veckan är att de små krabaterna upptäckt att mamma är mer än bara en dimaskin. Hon kan vara rolig också. Det är underbart att se att mamma Chillis barska ton, mot alla valpar som vill dia när det inte är matdags, har gett resultat. Nu socialiseras det med mamma på ett helt nytt sätt. Morsan är rolig! I andra änden har vi barnflickan Mira som dels fungerar utmärkt som klätterställning men som faktiskt också börjat fostra de små liven när hon tycker det går för hett till.

Allt som rullar och rör på sig är intressant

Något annat som valparna upptäckt är kongen, bollar och andra saker som rullar eller rör på sig. Tidigare har de bara sprungit förbi dem och mer fokuserat på trossar och tygleksaker. Sopborsten jag använder när jag städar i hagen är också väldigt intressant, allt som rör sig är kul att smyga på eller jaga. Nyfikenheten och jaktinstinkten är definitivt där. Och spring i benen. Att försöka hinna ikapp dem när de vill smita iväg börjar bli en utmaning nu. 🙂

Rörmokarna

Vi har som regel att lägga in en ny aktiveringssak i veckan så att hagen ska förbli ett intressant tillhåll. Den här veckan fick det bli ett nyinköpt avloppsrör, en förgrening och en böj, från Bauhaus. 🙂 Kul att krypa igenom, leka, gömma sig och varför inte sova i? Octavian var först att undersöka röret genom att krypa in i det. Kort därefter drog Elektra med sig en tross in i röret och tog sig en tupplur. 🙂 Figaro däremot lade sig uppe på röret och somnade även han. Orädda, nyfikna och trygga valpar med mycket lek och humor.

Nu börjar valpbesöken

I helgen som kommer påbörjar vi alla besök från presumtiva köpare. Nu blir det mer socialisering än någonsin och det ska bli superkul att alla intressenter – en del har väntat sen i höstas – äntligen ska få träffa de här små underbara busungarna!

Stamtavlorna och registreringsbevisen från SKK kom förresten idag och nu är även valpbesiktningen inbokad. Ja, tiden går som sagt. Tre veckor kvar.

Äventyr i Vinterland

714853-200