Uppfödning

Tyra i väntans tider

Nu är det inte långt kvar för Tyra som väntar sin kull i dagarna. Än så länge är valparna inte redo att komma ut så Tyra passar på att njuta av den härliga vintersolen här på Lunda Gård. Magen fortsätter att växa, nu alltmer i bredd, för var dag som går och både vi och Tyra är riktigt nyfikna på vad som döljer sig där inne. Snart får vi veta! Tills dess njuter vi av den speciella stämningen som infinner sig med en dräktig tik i huset. Varje morgon pågår en ritual då flocken ska ta reda på hur Tyra mår genom att uppvakta och nosa. Och så hennes härligt vaggande mage som hon så graciöst och vackert rultar fram med på promenaderna.

Tror valpningen kommer igång först nästa vecka så jag och Mira fokuserar på räddningsträning som planerat nu i helgen. Jonas håller ställningarna här hemma och tempar regelbundet så får vi se vad som sker. 😉