Uppfödning

En knapp vecka till valpning

Nova är inne i slutspurten av dräktigheten och vi har nu mindre än en vecka kvar till beräknad valpning nästa måndag. Hon mår väldigt fint, har mycket god aptit och följer glatt med på alla promenader. Att den växande magen är lite osmidig att röra sig med tycks inte vara något hinder för henne.

De sista veckorna tycker jag är en underbar period, den allra bästa med mycket gos och mys. Det är nu fostrens tillväxt går som snabbast och vi ser att det rör sig för fullt där inne. Vi stannar ofta till i en glänta i skogen och bara njuter av det fina vädret. Ryggläge med magen i vädret är den nya kanske mest bekväma positionen för Nova nu när hon blivit lite rund. Att ligga där och kika på en klarblå himmel är en favorit. Då ser vi ofta att valparna där inne är lika aktiva som vi på promenaden. En absolut ljuvlig tid!

Nu ser vi fram emot en harmonisk sista vecka innan det är dags för intensivt mammaliv. En härlig roll som relativt få tikar får privilegiet att uppleva.