Uppfödning

Dags för andra akten att ta vid…

Vilken underbar kull som förgyllt våra första veckor här på Lunda! Vi är så stolta över varenda valp i Shakespearekullen och så tacksamma för den spännande teaterpjäs de bjudit oss på. Riktiga guldhundar, som en välkänd hundprofil sa när hon besökte oss för ett tag sen. Det har varit ett följsamt och modigt gäng som följt med oss i ur och skur. Om så solen har skinit eller om det varit kuling ute på fältet har de alltid velat med. Och deras fina apporteringsgrund är lagd med massor av uppmärksamhet när de stolt kommit släpande på allt tänkbart de hittat i trädgården eller i hagen. Visa upp, och dela med sig. Mjuka, lyhörda, nyfikna och sociala – ett gäng shakespearianer med så fint samspel och stora hjärtan!

Två generationer av fantastiska mödrar

Shakespearekullen är vår första kull där båda föräldrar är från vår egen uppfödning. Kullen låg på planeringsbordet långt innan deras föräldrar var födda. Strategi och linjeplanering i detalj, och därför är vi väldigt stolta över den här kombon.

Mamma Nova och pappa Fiyero har, som vi tidigare bloggat om, varit fina föräldrar och vi är också glada för att just Novas fina moderskap gått i arv från mamma Mira som även hon var en riktig supermorsa. Genetiken avgör hur hormonerna styr tikens beteende och funktion i de olika stadierna. Allt detta har varit oklanderligt hos både Nova och Mira. Det är inte bara förvärvade meriter som ska tas i beaktande när man väljer avelsdjur utan även deras lämplighet som föräldrar och förebilder.

Dags för andra akten

Glade, spontane och drivande Montano, kloke, lyhörde Iago, kontaktsökande, följsamme Cassio, humoristiske, nyfikne Othello, trygga, iakttagande, härmande Miranda och modiga, yviga och utforskande Juliet. Personligheterna har verkligen bubblat fram i en rasande takt de senaste veckorna och vi känner att vi lyckats avrunda första akten väldigt fint. Nu är det äntligen dags för nya hem och nya förare att ta över andra akten i den här pjäsen.

Ska bli så spännande att följa er alla när historien fortsätter. Det finns så mycket fint att förvalta och förädla!

Stort lycka till! ❤️

T & J