Uppfödning

Härliga Jazzkullen har fyllt fem veckor

Jazzkullen har nu hunnit bli fem veckor gammal och valparna växer så det knakar! 🙈 Sedan en dryg vecka äter de mest fast föda och mamma Leias mjölkbar har blivit allt mindre intressant. Det händer att Leia smyger in och ger di mitt i natten men i stort sett är de nästan avvänjda nu. Tror nog vi aldrig haft en så hygienisk kull som denna, toaletten gör de på en skobricka med konstgräs, men allra helst på en speciell plats i trädgården.

Valparna blir individer

Personligheterna har börjat växa fram. Generellt är de väldigt lika varandra, alla är nyfikna, framåt och väldigt sociala. Utomhus visar de prov på härlig följsamhet – hela gänget följer med vart man än går. Annars busar, jagar och brottas de med varandra såväl som sätter gränser – en viktig del av socialiseringen. Vårt fokus de närmaste veckorna är miljöträning utanför hagen med allt vad det innebär av olika intryck och upplevelser. I trädgården visar de stort mod och kämparanda i att upptäcka nya saker och ger sig iväg på egna strapatser vilket tyder på trygga modiga valpar.

Nu växer de så snabbt att vi nästan ser skillnad på dem från en dag till en annan. Vid senaste vägningen hade de ökat mellan 60 och 70 procent i vikt på en vecka. Utseendemässigt har huvudena börjat ta form och karaktäriseras allt mer. De senaste dagarna är det främst de härliga öronen som blivit riktigt stora. 😍

I veckan som gått har vi haft besök av vänner, anhöriga och de första valpspekulanterna, och fler är på gång i helgen. Tiden går verkligen fort nu och det är svårt att begripa att det bara är tre veckor kvar till leverans.

Följ oss gärna i våra sociala kanaler! 😊