ParningTillkännagivande

Nova och Fiyero väntar valpar i september ❤️

Rivenfield Titania och Rivenfield Fiyero.
Rivenfield Titania och Rivenfield Fiyero

I dag var vi på ultraljud med Nova och fick det glädjande beskedet att hon är dräktig. Med andra ord har de lyckade parningarna med Fiyero för drygt tre veckor sen burit frukt vilket inte är illa för de två nybörjarna som gjorde ett imponerande fint arbete. Och Fiyero gick som en äggklocka! Från att lite divigt ha dissat Nova i flera dagar till att ungefär två dagar efter ägglossningen vända på en femöring och säga ”okej, nu är du redo!”. 😄 Ja, lita på hunden, som jag själv brukar säga.

Nova mår superfint och både Fiyero och alla tikar i flocken har redan visat oss att nåt är på gång. Men vi har även märkt på Nova att hon gärna tagit långa sovmorgnar, skruvat ner på tempot och börjat gå in i sin mentala bubbla. Nu väntar en lugn och harmonisk period för Nova de närmaste veckorna.

Den här kombinationen visar resultatet av flera års planeringsarbete som kommer att sammanföra två av mina drömlinjer. Jag behöver nog inte nämna att jag har höga förväntningar på den här kullen då jag väntar mig mjuka, trygga, balanserade, sociala hundar med stor arbetsglädje.

Fiyero har bl a 1:a pris i jaktprov med mycket gott omdöme medan Nova är certifierad tjänstehund genom Försvarsmakten. Båda har genomgått mentalbeskrivning genom MH respektive BPH. Båda har A/A på höfter och UA på armbågar, ögonlysta UA och DNA-testade fria från bl a de kända PRA-varianterna. Vill du läsa mer om Fiyero och Nova gör du det via länkarna ovan eller knappen nedan.

Vi beräknar valpning runt 27 september 2021 och vi söker hem där hunden kommer att få arbeta och göra nytta.

Rivenfield Fiyero "Fiyero" och Rivenfield Titania "Nova", jaktgolden, parningsplaner
Fiyero & Nova