Uppfödning

Mot Bergheim och Jolly!

Då var det dags! Testet som gjordes igår morse visade att Miras värden hade börjat stiga och var halvvägs till ägglossning. Jag räknar med att den har påbörjats under dagen idag och eftersom det tar lite tid att bila 150 mil så är vi redan på väg mot Tyskland.

I sista sekunden

Resan ner till Göteborg har rullat på bra, dock fastnade vi i köer ut till Tysklandsterminalen, tydligen orsakade av nån våldsam regnskur och påföljande översvämningar. Rullade ombord Stena Scandinavica som sista bil, bara någon minut innan färjan kastade loss. Lite spänning skadar inte! 😅

Vida & Mira spanar in fiskmåsar från rastningsdäck

Många intresserade kavaljerer ombord

Nu är vi installerade i vår hytt och Mira och Vida har myst in sig i sängen. Alla djurhytter är tydligen fullbokade vilket också märks ute på rastningsdäck där vi har stött på rätt många hundsällskap. Både Mira och Vida, som också löper, viker svansarna åt sidan för varenda kavaljer de möter, så vi har förstås fått hålla oss på vår kant. 🤭 Ett himla raggande på de här färjorna! 😂

Imorgon rullar vi i land i Kiel och fortsätter på Autobahn ner till Bergheim. Räknar med att vara framme till kvällning och att en första dejt med Jolly blir aktuell först på torsdag, på Miras 15:e löpningsdag.

Vi har några spännande dagar framför oss. Dags att sova och ladda för en ny dag. Mira och Vida snarkar redan.