Uppfödning

På äventyr med Disneykullen

Valpar är ett folk och de bor i ett främmande land. Detta land är en lastpall, ett avloppsrör och ett bildäck. Ungefär så. 😄 Sex veckor gamla idag och vi befinner oss mitt i aktiveringstider. En riktigt härlig tid. ❤️ Valparna växer och deras värld likaså. De gillar sina rutiner, exempelvis att besöka vårt ”tivoli” som vi byggt upp under asken ute på Lunda Äng. Men det finns förstås massvis att upptäcka här på gården och varje dag försöker vi lägga in något nytt. Igår gick vi in i snickeriet och idag var vi nere vid dammen. Så lätta, framåt, nyfikna och modiga valpar. Och mamma Nikki är så fascinerande duktig på att leda, leka och lära – så proffsig! En otroligt fin förebild.

I veckan som gick hade vi besök av Nikkis familj vilket blev ett kärt återseende både för henne och för oss. Nikki visade stolt upp sina valpar för husse, matte och sina lill-mattar. Det är tack vare dem valparna fått sina fina Disney-namn. ❤️

Miljöträning är naturligtvis också på agendan. Vi har smugit in olika slags underlag, ljud, saker att klättra på, ta sig över, under, och krypa in i. De är löjligt trygga och tar sig an alla utmaningar med stort intresse. Den mörka ladan med alla maskiner hör till en av favoriterna. Bästa kvittot är när sovklockan ringer och hela gänget kollektivt bestämmer sig för att ta en tupplur och lägger sig i en hög nästan var som helst. 😄

Vi njuter av varje dag med Disneykullen här på Lunda.

Nikki och Disneykullen
Nikki och Disneykullen
Nikki och Disneykullen
Nikki och Disneykullen