UppfödningValpar

En händelserik tredje vecka med Månkullen

För ett par dagar sen passerade vi tre veckor med Månkullen och nu har det verkligen börjat hända saker. Vi har avmaskat och påbörjat avvänjning av diandet med hjälp av fast föda. Den traditionella nötfärsblandningen gick smidigt ner utan några protester. Några suger i sig den med full kraft medan andra har kommit på att de kan… tugga! Just precis, mjölktänderna har poppat upp på bara några dagar, vilket säkert mamma Mira kan känna när det dias…

Även klorna har vuxit ordentligt så nu fick vi anledning att börja klippa dem. Kloklippningen är än så länge inte lika poppis som nötfärsen men bara jag först doppar ena tummen i äggula håller de sig sysselsatta och låter mig klippa hur mycket jag vill. 😄❤️

Socialiseringen är igång på allvar. Den består just nu mest av klumpiga försök till brottningsmatcher eller av att greppa något (helst sovande) syskons svans eller öronlapp och sen ruska eller dra i det tills hen vaknar, reagerar eller protesterar. Superkul ju! Tills någon gör samma sak tillbaka, mindre roligt… Eller varför inte klättra upp och lägga sig på nån som ligger och sover? Mysigt! Och att ge sig på att busa med mamma är förstås också skoj även om Mira inte riktigt är där än. Lekinviterna får vänta. För henne är hygien och att pyssla om kidsen fortfarande prioriterat.

Just ja, vi har ju även börjat vistas kortare stunder utomhus sen någon dag tillbaka. Gräsmattan är det nya paradiset där de älskar att ligga och sova under bar himmel. Alla nya intryck där ute tar de med ro, de känner sig trygga med mamma.

Om jag ska våga mig på en tidig tolkning av Månkullen så här i nästan halvlek så är det en mycket harmonisk liten kull med individer som kommer att bli väldigt roliga att arbeta med så småningom.

Fortsättning följer… 😉