Uppfödning

Glasskullen redo för leverans under pingst

Precis som med alla andra kullar har tiden med Glasskullen här på Lunda gått alldeles för fort. Och vilka fantastiska valpar det blev sen. Mjuka, glada och sociala men också nyfikna och framåt med massor av upptäckarglädje. Apporteringsegenskaperna som jag försökt fånga på bild och visat på Instagram, har varit helt outstanding. De bär på allt de hittar och kommer ofta in och ska visa upp för mig. Fem valpar är precis lagom för att jag ska hinna med att ge varje individ vad hen behöver och för att jag ska upptäcka alla steg de tar i sin utveckling.

Lekfull och lärande mamma

Mamma Kira har varit fenomenal på att leka med sina valpar. Glatt och kraftfullt men ändå mjukt och försiktigt i en häftig kombo. Hon slutade städa efter dem när hon fattade att vi börjat ge dem fast föda. Men det har knappt inneburit något merarbete för oss eftersom valparna varit så duktiga och mest gjort sin toalett utomhus eller på konstgräsbricka i hagen. Utomhus har mamma Kira uppmuntrat sina valpar till självständighet. Hon har haft full koll på dem men har inte kommit till undsättning för minsta lilla pip från dem utan har väntat på att de löst utmaningarna själva. Och för varje dag som gått har hon blivit alltmer lekfull.

I veckan fyllde valparna i Glasskullen åtta veckor och nu till helgen flyttar de till sina nya hem. ❤️ Därför var det dags för chippning, vaccinering och besiktning av veterinär Anna Pilåker som besöker oss här på Lunda. Det gick så bra och alla skötte sig fint i hanteringen. Men för säkerhets skull kör vi den traditionella mjukosten för att höja upplevelsen ytterligare några snäpp. 😂

Dags för nästa kapitel

Nu är våra små glassar så redo för nästa kapitel och jag är både glad och stolt över de härliga individer som de utvecklats till. En kull som ligger oss varmt om hjärtat och som vi kommer att minnas med ett leende en lång tid framöver.

Grattis alla hem i Tyresö, Hestra, Ängelholm och Varberg. Ni har fått något alldeles extra.

Stort lycka till! ❤️