Uppfödning

Framme i Nederländerna och dags för första träffen

Efter nattens färjetur från Göteborg rullade vi imorse i land i Kiel och vi har därefter bilat vidare ner förbi Hamburg och Bremen. Autobahn har jag kört på förr, och det är gott om ”raststopp” för människor men inte för hundar. Funderade lite på varför det var så otroligt svårt att hitta strövområden för att rasta hundarna längs vägen. Kom fram till att det nog är vi svenskar som är så oerhört bortskämda med Allemansrätten. Men vi hittade ett par ställen där vi kunde sträcka på benen.

Många vägarbeten på vägen gjorde resan längre än planerat men till slut kom vi fram till Rigolettos gård. En underbar plats mitt i den holländska landsbygden. Hit har vintern ännu inte kommit, löven faller fortfarande från träden och överallt finns härlig grönska. En jättetrevlig fika med ägarna senare stod vi ute i hagen och såg till att Chilli och Rigoletto fick bekanta sig med varandra. Allt var så fint och väl arrangerat.

Första träffen

Att döma av progesterontestet visste jag att vi kunde vara en dag för tidiga och det bekräftade också Rigoletto som meddelade sin matte att Chilli minsann inte var redo. Ägglossningen hade med stor sannolikhet redan påbörjats men det var fortfarande någon dag, eller kanske bara några timmar, kvar till höglöpet. Vi bestämde oss för att träffas igen nästa dag för att göra ett nytt försök. 😉

En sak är säker – Chilli och Rigoletto var så kära i varandra från första sniffningen! De sprang runt i hagen och jagade och uppvaktade varandra. Ett väldigt fint spel mellan dom. Det här blir bra! 🙂

Läs mer om den planerade kullen