Uppfödning

Glasskullen på nya äventyr

Rivenfield Donna aka "Kira" med Glasskullen.

Sen förra uppdateringen för två veckor sen har det hänt massor. Valparna äter numera alla sina måltider utomhus och gör sin toalett ute på gräsmattan. Visst, mamma låter dem dia emellanåt men bilden ovan börjar bli alltmer sällsynt. Kira säger oftast ifrån skarpt och valparna fattar vinken och övergår istället till att busa med mamma. Dagarna spenderar vi allt oftare ute på innergårdens terrass när vädret tillåter. Där har en grävskopa arbetat i några dagar så det blev perfekt miljöträning av buller för valparna. Vidare har vi gått igenom ekonomibyggnaderna som exempelvis förrådet och snickeriet där det finns massor att upptäcka. Rastningen sker normalt på bakgården men vi är också en del ute på ängen där vi gör många stopp på olika platser. Idag när värmen översteg 21°C gick vi ner till dammen där flera av valparna tog sina första simtag.

Som ni ser på bilderna nedan har vi börjat testa av grunderna i apportering. Jag håller en pinne framför valpen för att se om hen greppar den. När den greppat backar jag snabbt bakåt för att se reaktionen. Samtliga valpar i kullen springer efter med pinnen i munnen och kommer stolt och ivrigt ända fram till mig. Inbyggd arbetsglädje och will-to-please.

Ännu en superhärlig kull med fina arbetsmotorer, stor nyfikenhet, sociala, glada och framåt individer som ändå är balanserade och har en fin av-/på-knapp. Vi är så glada för den här kullen och är övertygade om att de kommer att göra succé i sina nya hem framöver. Men först har vi ett par veckor kvar att växa, utvecklas och frodas här på Lunda.

❤️