Valpar

Fem veckor gamla och nyinflyttade på Lunda

Efter en höst full av förberedelser och logistikplanering är vi nu äntligen på plats på Söderslätt med alla goldens. Att i förväg förbereda allt för hundarna på gården var ett lyckat drag. Alla har känt sig hemma från första stund och stortrivs här på Lunda. Vi kunde såklart inte bärga oss så vi gav oss ganska snart ut på ängarna och de milsvida stränderna. En del av det fantastiska som Skåne har att bjuda på.

Bilresan ner gick över förväntan. Valparna sov i stort sett hela resan och signalerade tydligt när de tyckte det var dags att stanna för di och rastning. Jodå, man skulle nästan kunna tro att de redan vid fem veckors ålder är rumsrena. Mamma Nova verkade i alla fall tycka att det var skönt att få lite egen tid där hon låg bredvid buren och vakade över sina små, mer än nöjd med att de höll sig lugna och tysta.

Väl framme på Lunda Gård stod valprummet färdigt och det var bara att flytta in. När dagen var slut hade valparna fått nyttig bil- och miljöträning och hunnit inta gården med stor nyfikenhet. Perfekt, nu när de kräver allt mer mental stimulans för varje vecka.

Så rogivande med harmoniska och glada valpar som sover gott och tungt efter en händelserik dag. Nu laddar vi för Shakespearekullens sista tre veckor här hos oss på Lunda!