Tävling & prov

Jaktprov Nkl med Mira och Ökl med Vida

Det har varit en minst sagt hektisk långhelg som började redan i torsdags med Jaktprov B Retriever Nybörjarklass där Mira startade för allra första gången. Och idag söndag var det dags för Vidas Jaktprov B Retriever i öppen klass.

Mira på Värmdö

I torsdags startade jag och Mira, 1 år, som första ekipage på jaktprovet som gick av stapeln på Värmdö. Vackert väder, väldigt fin miljö, enda minuset var väl egentligen att det var helt vindstilla. Men Mira spikade markeringarna på både land och vatten på ett snabbt och proffsigt sätt. Raka linjer och säkra markeringar. På söket tyckte jag hon glänste med bredd och fart. Hon tog in viltet effektivt men tappade lite fart mot slutet då hon blev osäker eftersom hon inte kunde hitta sista gräsanden som låg lite väl långt ut i ytterområdet för henne. Till slut skickade jag ut henne på ett linjetag och hon drog rakt ut ner för slänten ut på sjöängen och ut i vattnet och simmade rakt på anden. Även om det blev minuspoäng betydde det mycket för Mira att få ta in det sista viltet. Och jag var superstolt över hennes prestation. Jättefina avlämningar. Vi hamnade på ett 3:e pris vilket jag var väldigt nöjd med som start. ❤️

En tik med många fina retrieveregenskaper. Utmärkt markeringsförmåga, med distinkt minnesbild. Lugn och koncentrerad, god samarbetsvilja, fin i sina apporteringar. Inleder sökarbetet effektivt.

Vida i Ludvika

Helgens andra jaktprov hölls vid Krabbsjön utanför Ludvika, samma sjö där vi tog 1:a pris i Nkl för exakt ett år sen. Men nu befann vi oss på andra sidan sjön och det var idag dags för Vidas debut i Öppen klass. Precis innan vi skulle starta öppnade sig skyarna och regnet öste ner. Provet började lite svajigt, Vida hade svårt att hitta dubbelmarkeringen och behövde lite hjälp. Resterande del av provet gick dock ganska bra. Linjetaget kunde ha varit rakare, söket kunde ha varit mer distinkt även om det var såväl brant uppförsbacke som dyblött i marken. Dubbelmarkeringen på vatten gick bra och slutligen var jag väldigt nöjd med vattendirigeringen över viken. Det räckte till ett 3:e pris även till Vida vilket gjorde husse väldigt glad. ??

Lugn och stabil tik, arbetar spontant. Bra inlevereringar med bra fart. Tiken tillräckligt i hand både på land och vatten.

Sammanfattningsvis två härliga tjejer som villigt tagit sig an uppgifterna de fått och som arbetat väldigt fint med mycket spontanitet, arbetslust och glädje i dagarna två! Jag vet precis vad vi nu ska träna vidare på och det känns superkul att vi är igång. ?