Träning

Unga lovande apportörer

Under juli och augusti har vi jobbat med apporteringens grundmoment med Operakullen, nu sex månader gammal. Duktiga hussar och mattar har tränat i skog, fält och sjö med sina härliga valpar. Vi har fokuserat på kontakt, relation, avlämningar och stadga.

Även om alla har sina egna utmaningar ser jag ändå en tydlig röd tråd av glädje och lekfullhet, grunden till all träning. Uppmärksamma och signalkänsliga individer med mycket arbetsvilja. Nu i den här åldern utvecklas luktsinnet som mest och eftersom luktcentrum upptar ungefär en tredjedel av hundens hjärna kan man lätt få känslan att de där underbara nosarna lever sina egna liv. Just därför viktigt att balansera upp med roliga utmaningar och att ge dem spännande uppdrag.

Och vilket fantastiskt väder vi har haft hela sommaren! Tropisk hetta på dagarna, då har det varit skönt för såväl förare som hund att köra kvällspass när det varit lite svalare.

På bilderna ser vi Wilma, Lova, Elton, Isa, Bentley, Malte och Alfons – sex månader gamla valpar ur Operakullen. Fina samarbeten! ❤️