TräningValpar

Våren är här och valpkursen är igång

Sen en dryg vecka tillbaka är vi igång med valpkursen och grönskan börjar sakta smyga sig på även om våren fått sig ett rejält bakslag den senaste tiden. Nu senast kämpade vi på i 2°C, motvind och snöoväder – perfekt miljöträning för små valpar tänkte vi allihop och sammanstrålade på ett kallt och blåsigt fält! 😄

Uppslutningen på kursen är total då alla i Musikalkullen som bor i Stockholmsområdet är med, vilket förstås är superkul. Och själva kullen är fortfarande väldigt jämn. Jag imponeras av hur läraktiga, mottagliga, nyfikna och inkännande de är allihop. Jag upplever att det är väldigt lätt att få hela gruppens uppmärksamhet. Även förarnas. 😉

Det är förstås lite speciellt att hålla och delta i en valpkurs med syskon från samma kull. På gott och ont. Det gäller att tidigt få valpen att förstå att leken vi leker här är med valpens förare och inte med de andra valparna. Men det tycker jag har gått väldigt bra.

Den stora behållningen med valpkurs är förstås att det var och en tränat enskilt hemma nu ska prövas i gruppform med alla utmaningen som medföljer. Och fördelen med att alla är av samma ras är ju att vi kan inrikta oss på anpassad valpträning för just Jaktgolden.

Saknas på bild ovan gör Kira och Phoenix. Foto: Viktor Hansson