Tips

Hej, Alggutten!

Vi gav oss ut på jakt efter ett nytt hundfoder och hittade en klimatvänlig, närproducerande, smakrik och näringsriktig innovatör!

Efter 20 år som trogna kunder hos Magnusson Petfood kände vi att det var dags för en ny leverantör. Vi ville hitta ett nytt foder som ska vara närproducerat, med kvalitativa och spårbara råvaror, ha rätt näringsbalans som lever upp till våra hundars behov och våra krav, och samtidigt vara smakrikt för våra hundar. Det sistnämnda var kanske ingen direkt match – lyckligtvis är vår flock inte speciellt kräsen när det kommer till mat – men de övriga punkterna visade sig bli en rejäl utmaning.

Varför ska våra hundar äta norsk lax, grekisk potatis och polska morötter som bakats till foder i Tjeckien?

De flesta foder på marknaden tillverkas nämligen i utlandet med råvaror som i sin tur importerats från ytterligare andra länder med långa transportkedjor. Varför ska våra hundar äta norsk lax, grekisk potatis och polska morötter som transporteras till Tjeckien där fodret bakas och förpackas för att sedan köras hela vägen till Sverige? Det är en relevant fråga. Men det handlar inte enbart om transporter, ursprung och innehåll, vi ville också hitta en leverantör som bryr sig om sina kanske viktigaste kunder – uppfödarna – och som gärna kommunicerar med oss. Med sex stora hundar i hushållet konsumerar vi ju faktiskt närmare 20 000 liter foder om året.

Klimatkompensation och ishavsalger

Till slut hittade vi Alggutten’s Hundmat som uppfyllde alla våra krav och med därtill. Vad sägs om 100% klimatkompensation? Eller den nyttiga ingrediensen ishavsalgen som studier visat ger bl.a. friskare hundar med stärkt immunförsvar och sundare leder? Nu efter drygt två månader med Alggutten’s Spannmålsfria Lamm kan vi konstatera betydligt glansigare pälsar och mer energi hos våra Goldens – ett mycket säkert sundhetstecken. Lillkillen Fiyero, 1 år, som fortfarande är i en tillväxtålder, kan äta samma foder som de vuxna p.g.a. rätt näringsnivåer. Hos våra Grandisar är vår senior Stella med sina 10 år piggare än nånsin, och Leias tidigare känsliga mage är numera en riktig stålmage. Vi har alltså upplevt endast positiva effekter av foderbytet, och om möjligt, fått ett ännu mer matgalet gäng här hemma.

Vi kan nu med blicken i backspegeln konstatera att när man har matglada hundar är det lätt att fastna i rutiner och fortsätta vidare i de gamla hjulspåren, bara för att det funkar. Men vi vill med detta inlägg slå ett slag för Alggutten’s Hundmat och hoppas för hundarnas skull att fler upptäcker detta utmärkta helfoder med sina helande egenskaper!

Vi sade skämtsamt här om dagen att vi har fått ett gäng helt nya hundar här hemma och det ligger faktiskt någonting i det. Vi är så nöjda med Alggutten’s!

Läs hela storyn om vårt byte till Alggutten’s

Till Alggutten’s Hundmat