RäddningshundTräning

Mira och Juli på tjänstgöring i Hultsfred

Mira och jag har varit ute på ännu en tjänstgöring med Räddningshund Nationell Syd. Denna gång hade vi även sällskap av Miras dotterdotter Juli och hennes förare Ulrika, som blev certifierade för drygt två månader sedan. Hultsfred Brukshundklubb blev lägerplats och inkvartering för ett härligt gäng av skickliga hundekipage, samlade för en intensiv övningshelg.

Samarbete, organisering och kommunikation

Räddningstjänsten Hultsfred stod bakom upplägget för helgens första övning. Temat för dagen var samarbete mellan förare, gruppens organisering och kommunikation med andra aktörer under en räddningsinsats. Ett fingerat scenario iscensattes där flera byggnader hade delvis rasat efter en explosion. Vår uppgift var att ta reda på om det fanns människor kvar i byggnaderna och i den närmaste omgivningen.

Dagen fortsatte med ytsök, koppelsök och mörkersök i olika scenarion. Alltsammans fördelat över fem skilda områden runt om i Hultsfred med omnejd. Det blev en lång dag – vi började vid 8-tiden och avslutade strax efter 21 – fylld av spännande och utmanande moment. Dag två ägnade vi åt valfri, individuell träning i en betongindustri.

Ett stort tack till alla kollegor för ett utmärkt samarbete, till våra RN-instruktörer för alla kreativa scenarion. Och inte minst ett stort tack till Räddningstjänsten Hultsfred för att ha organiserat helgens huvudsakliga scenario. Sist men inte minst, stort tack till Hultsfreds Brukshundklubb för allt figgande, gästfriheten på klubben och alla fina foton. ❤️