Operakullens valpträff

I söndags var det så äntligen dags att få återse nästan hela Operakullen! Sju händelserika veckor har hunnit passera sen de flyttade hemifrån och även om de flesta av oss sågs på vaccineringen för tre veckor sen var det ändå med stor nyfikenhet som jag och Jonas tog emot hela sällskapet på 22 personer och nio valpar!

Härliga återseenden och goldenfnatt

Dagen ute på vårt landställe Sjöängen, bjöd på 27° C, strålande sol och klarblå himmel. Mina instruktioner ”kläder efter väder” resulterade i t-shirts och shorts – så härligt somrigt! Och valparna, ja de var skogstokiga av glädje. Några tyckte att det var viktigt att markera rangordningen men det var snabbt överstökat. Sen sprang alla runt i total eufori. Lite kul var det att se reaktionerna hos mostrarna Vida och Mira, som stod med tappade hakor… Framförallt Mira som ju haft så viktig del i uppfostran, hade fullt upp med att identifiera alla, och läxade självklart upp några för ordningens skull. Mostrarnas oslagbara blickar på mig: ”Får dom göra så?”, ”Ska de stanna här nu?” lockade fram en del skratt. Vår grandis Stella höll sig mest i bakgrunden och hon tyckte nog att det var bäst så.

Jag sätter mig gärna och analyserar reaktioner, personligheter, kemier, rörelsemönster och sociala egenskaper och framförallt skillnader hos valparna. Kan konstatera att de är fortfarande väldigt trygga, stabila, nyfikna och orädda med huvudet på skaft. En överlag ganska jämn kull i skön balans med starka personligheter. Sen klämmer man ju och känner på dem, att hull och päls är som de ska, ingen övervikt som är så viktigt att undvika i den här åldern, och att alla har bra kroppskontroll, bra hållning och så vidare.

Från korv till sjöslag

Parallellt med korvgrillningen övade vi några varianter av inkallning och provade på apportering. Egentligen mest för att introducera träning i en ny utmanande miljö och i små grupper med syskon och andra människor än den egna familjen. Det var jättekul att se arbetslusten och stoltheten hos valparna.

Efter grillningen blev det samling och fotgång i karavan med följsamhet som utmaning, till vår brygga nere vid sjön. Där bjöds det på lek och bus och bad från sandstranden. Några nappade på att hämta dummy ute i vattnet medan andra nyfiket undersökte vattnet, vågorna och sjöbotten. Vida och Mira fick vara med i en liten, inspirerande uppvisning med markeringar och dirigeringar från bryggan bara för att visa potentialen i samarbetet med en Jaktgolden.

Väl tillbaka väntade fika med Jonas nästan nybakade vanilj- & vallmobullar och morotskaka.

En riktigt härlig försommardag med fina valpar och trevliga ägare. Nästa vecka blir än mer spännande då vi kör igång valpkursen! ❤

Tack, fotograferna Nina, Marinella och Nina, för fina bilder!

714853-200

Call Now ButtonRing oss nu