Valpar

Första hälsningen från valplådan

Det har gått en vecka sedan våra elva små underverk kom till världen, och vi kan glatt rapportera att alla valpar mår toppen! 🐾 De växer så det knakar och tillväxtkurvorna pekar stadigt uppåt. Det är alltid en speciell känsla när en ny kull föds, och den här gången är inget undantag. Man blir lika förundrad varje gång över hur snabbt de små liven utvecklas, och hur de redan från första stund är så fulla av livskraft och energi.

Som många av er kanske vet är de första veckorna helt avgörande för att mamman och valparna ska få knyta sina första band och komma till ro. Det är en tid av närhet och trygghet, och därför har vi varit väldigt noga med att inte störa dem i onödan. Vi har med andra ord fått hålla kameran i schack, även om vi gärna hade velat dela fler bilder redan nu. Men för oss är det allra viktigaste att Ipa och hennes små får den lugn och ro de behöver i den här känsliga perioden.

På bilden ser vi ett typiskt exempel från Arktiskullen – alltid tätt intill varandra i en härlig hög. Detta är ett positivt tecken på att valparna har den perfekta temperaturen i valprummet. Rätt temperatur främjar närhet och trygghet, vilket i sin tur hjälper valparna att utveckla sina sociala egenskaper redan från tidig ålder.

Supermamman Ipa

Och vilken fantastisk mamma Ipa är! Hon har verkligen tagit på sig mammarollen med stor entusiasm. Med sitt lugn och sin hängivenhet ser hon till att alla valpar blir väl omhändertagna, och vi har knappt behövt ingripa. Det är nästan så vi känner oss lite överflödiga… 😄 Hon fixar det mesta själv, och det är tydligt att hon verkligen njuter av att få ta hand om sina små.

Elva valpar

Den här gången blev det sju pojkar och fyra flickor, och det är full rulle i valplådan. Det är mycket för Ipa att hålla reda på, men med sin kärlek och sitt tålamod klarar hon det galant. För att orka med allt äter hon imponerande mängder – mellan 25 och 30 dl torr- och blötfoder om dagen – vilket är helt förståeligt med tanke på att hon har elva små munnar att mätta.

Vi är så otroligt tacksamma för denna fina kull, och det känns så spännande att få följa deras resa de kommande veckorna och månaderna. Så håll utkik här och på våra sociala medier, för det kommer att komma fler bilder och uppdateringar när tiden är mogen.

Tack för att ni följer med oss på denna resa. ❤️

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.