Valpar

Valpäventyr i full fart: Ny vecka, nya steg!


Mera mat och mindre mamma

Tiden bara flyger förbi! Valparna har nu hunnit fylla fyra veckor, och vi har gått över till tre rejäla mål om dagen – frukost, lunch och sen middag. Mamma Ipa har snabbt insett att matningen delvis kommer från annat håll, så hon tar allt längre pauser och ger amningen mindre tid. Men trots att hon njuter av sin egentid, har hon örnkoll på varje liten valp och håller ett vakande öga över sina små trollungar.

Den här veckan har vi också gjort en stor flytt – ut ur valplådan och in i den stora hagen! Det blev helt enkelt för trångt i lådan när alla små upptäcktsresande ska få plats. Nu i hagen har vi utrymme för fler aktiveringssaker, och valparna har fått flytta ut från sitt lilla rum och ut i kökshallen där de får uppleva vardagens ljud och rörelser, både från oss tvåbenta och deras fyrbenta släktingar.


Full fart och sylvassa tänder: Lek och bus på hög nivå

Det är inte bara miljön som har förändrats, utan även valparnas energinivå! De har fått ännu mer fart i benen, och det märks att de börjat få bättre kontroll och finmotorik. Med större utrymme kommer större möjligheter att springa. Vi ser redan nu att detta kommer att bli ett gäng riktigt snabba och arbetsvilliga hundar. Brottningsmatcherna är fortfarande i full gång, men nu har de också börjat med smygande attacker på varandra – som små ninjor! Och ja, de där sylvassa tänderna gör sig påminda när man sticker in en hand i valphagen.

Nästa vecka bygger vi ut hagen ännu mer. Dessutom ser vi fram emot de första små äventyren utomhus tillsammans med mamma Ipa. Och som alltid vid fem veckors ålder, så är det dags för den andra obligatoriska avmaskningen – en viktig milstolpe i valparnas lilla värld!

Vi ser fram emot alla nya upptåg som den kommande veckan har i beredskap. Det är en fröjd att följa dessa små liv när de växer och utvecklas för varje dag som går!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.