Träning

Tuff träning i Malungs våtmarker

Precis hemkommen från några fantastiska träningsdagar på myrarna hos Hans uppe i Malung. God mat, trevligt sällskap och händelserik träning i tung och tuff terräng för både hundar och förare. Mira, Fiyero och Isa fick träna ihop med Aida, Chester och Malte i sumpskog och på myrmark och i såväl strålande solsken som regn. Trots den tunga myren var energin på topp precis hela tiden och hundarna var riktigt taggade inför sina uppdrag.

Utmanande djupsök i en stor ”gryta” av sumpskog med legor bortom bakomliggande kullar, därefter långmarkeringar med apportkastare på riktigt tunga och blöta myrar. Vilken smarrig meny på agendan! Nästa dag gjorde vi dessutom om allt, men än mer utmanande och i nya miljöer.

Med en pappa från Mora spenderades min barndoms somrar ofta i Dalarna. Så att få vistas i de här fantastiska och genuina miljöerna känns alltid som att komma hem för mig. Och så är det förstås extra kul att kombinera nytta med nöje och kunna intensivträna hundarna samtidigt. Större våtmarker är vi ju inte direkt bortskämda med i Stockholmstrakten så det gäller att passa på.

Vidderna, friheten, friska luften, talldoften och trevligt sällskap av duktiga hundar och förare – oslagbart!