Träning

Träningssöndag

Söndagen gick i träningens tecken. Först drog jag och Mira till Knivsta Brukshundklubb för att vara publik på både Startklass och Klass 2. Vida fick stanna hemma eftersom hon löper. Det var en av få gånger det varit fler än 10 ekipage i 2:an här i Stockholmstrakten vilket förstås är superkul! Många duktiga ekipage men det är en svår klass och steget från 1:an till 2:an är på många sätt ganska stor. En sån där klass där alla har sin akilleshäl på något sätt.

Väl hemma i Norrort var det lydnadsträning för oss själva på agendan. Mira som nu är 5,5 månader fick vara med de stora hundarna och träna fotgång, sittande i grupp, platsläggande, och lite stadga runt det, inkallning och avslutning med fotgång i grupp fast i individuella riktningar med passager vilket blev fina retningar för oss. Härlig utmaning! 🙂

Nu på seneftermiddagen fick slutligen Vida följa med ut och träna Lydnadsklass 2. Den sitter väldigt fint och vi börjar sakta eliminera de få akilleshälar vi har i den. Vida på dunderbra humör och taggad som sjutton. Kan bara bli bra.

Härlig söndag iaf trots att den var lite grå. 🙂