TräningUtbildning & kurs

Valpkursen med Månkullen lider mot sitt slut

November har inneburit utmanande och rolig träning för merparten av valparna ur Månkullen. Och som ni vet rinner tiden lätt iväg när man har kul. Vi körde igång i början av månaden när kullen var 14 veckor gammal och nu börjar vi närma oss slutet på kursen om ett par veckor.

Hjälp i avelsutvärderingen

Duktiga hundförare och pigga, glada valpar som är med på det mesta. Att som uppfödare få se och följa sina valpars utveckling så här tätt och regelbundet är ett oumbärligt hjälpmedel i utvärderingen av aveln. Och dessutom ser jag med egna ögon vilka egenskaper och beteenden som går igen i linjerna och kan bistå med tips och förslag på hur de kan bibehållas och stärkas.

Bygger relation och stärker band

Vi letar efter varje individs styrkor och så jobbar vi vidare på dem. Förarnas målbilder för framtiden är förstås också väldigt intressanta. Just nu och en tid framöver ligger fokus på valparnas stadga, passivitet, följsamhet och föremålsintresse i kombo med att stärka banden och bygga relation med sin förare.

Jag är så nöjd med er allihop och mycket stolt över Månkullen! Det är så roligt att få träna ihop med er. ❤️ Vilket gäng! 👏🏼