Beskrivning och test

Ipa och Dixie genomförde FB-R

Rivenfield Twinni

Att få plats på Funktionsbeskrivning Retriever (FB-R) i Skåne är inte lätt, men vi hade tur i år! Två av våra fodertikar, Ipa och Dixie, deltog i FB-R, Ipa i Alingsås i slutet av augusti och Dixie i Ystad igår. De tog sig an uppgifterna med stor entusiasm och apporterade dummies i olika storlekar och vikter, helt självständigt.

Deras förmåga att söka uthålligt och täcka en sökyta, klara av passivitet, skott och vilt testades också. Både Ipa och Dixie tyckte att testet var jätteroligt och de presterade riktigt bra. Det är uppmuntrande att se att det finns möjligheter för våra hundar att visa upp sina färdigheter, trots de utmaningar som finns med att ordna FB-R här i södra Sverige.

Vi hoppas på fler tillfällen framöver för vi har många som står på kö för en beskrivning!