Tävling & prov

Unghundsderbyt i Valdemarsvik

I fredags bar det iväg till Valdemarsvik för en övernattning med Vida, och igår lördag, var det dags för Unghundsderbyt 2017 som är ett Working Test för unga hundar som inte fyllt två år. Själva WT:et gick av stapeln på underbart vackra Skårsjö Gård.

Testet var nog det svåraste vi deltagit i hittills. Det var förstås NKL efter alla regler fast arrangörerna hade kombinerat många hinder för att göra det extra utmanande för hundarna. Så med det i åtanke var jag väldigt nöjd med vår prestation, i synnerhet då vi både kände oss lite trötta och Vida kommit in i ett slags semi-skendräktighet.

Vi hamnade på en 41:a plats av totalt 220 ekipage och blev 5:e bästa golden-ekipage, om man nu vill mäta prestation i placering. Men mitt mål var att vi inte skulle nolla, hur svår en ruta än var skulle dummyn in, tänkte jag. Det gjorde att pipan stundvis gick varm och det ger ju oftast avdrag eftersom WT är ett test på hur självständigt en hund kan arbeta. Dock måste domarna ha sett mitt och Vidas fina samspel och grymma dirigeringar, även om det just på ett WT inte ger några pluspoäng. I slutänden känns det fint att ha ”hunden i hand”, att vi är ett team.

Jag tror inte att WT är vår gren, sett ur ett tävlingsperspektiv, men vi kommer fortsätta starta på WT framöver för jag tycker det är bra träning till ett rimligt pris.

Tack till fotograf Annelie Karlsson för jättefina bilder!

 

Jag stoppar undan kopplet och ska strax skicka iväg Vida i ruta 1. Här drog vi hem 18 poäng.

 

Genom hög vass och blålera och sen genom en gröt av svårgenomträngligt sjögräs kämpade sig Vida fram. Men dummyn skulle in. Min tjej Vida.