Tävling & prov

Penny & Miranda tog 1:a pris i tävlingslydnad

Förra sommaren satte Miranda och Thomas segel mot målet att bli godkända i tävlingslydnad, en viktig förberedelse inför deras planerade deltagande i räddningshundutbildningen till hösten. Dock kastade en misstänkt vattensvans, en tillfällig motgång, planerna överbord för Miranda. Snabbt återställd men redan ersatt i tävlingen av pappa Fiyero, lämnades Miranda och Thomas att vänta på sin chans.

Tiden gick och Mirandas räddningshundutbildning rullade igång. Med endast två månader kvar till delprov 1, hade de ännu inte tagit chansen att debutera i tävlingslydnaden. Men idag var dagen då allt stod på spel. Trots bristen på tävlingserfarenhet och utmaningarna som publiken, applåderna, domarna och tävlingsledaren på planen bjöd på, klev Miranda in med strålande arbetsglädje.

Resultatet? En debut som överträffade alla förväntningar. Med 168 poäng säkrade de ett första pris och godkännande för att ta sig an delprov 1 i maj. Trots några mindre misstag från Thomas sida, var glädjen över deras gemensamma prestation stor.

Och inte nog med det – vår älskade Penny, Mirandas faster, och hennes fodervärd Bengt-Arne, stod också redo att glänsa. Med ett redan mottaget första pris i bagaget från deras debut för två veckor sen, levererade de en finfin runda som resulterade i 169,5 poäng och ytterligare ett första pris.

Ett stort grattis till både Penny och Bengt-Arne, samt Miranda och Thomas, för deras fina prestationer idag. Två första priser till två underbara golden från Rivenfield visar på kvaliteten och samarbetet bakom dessa viktiga framgångar. ❤️