Tävling & prov

3:e pris med Vida på hennes första B-jaktprov NKL i Sala

Idag var Vida och jag i Järndammen utanför Sala och startade hennes allra första jaktprov i nybörjarklass. Ett fantastiskt roligt prov som rullade på av sig själv kan man säga. Två enkla vattenmarkeringar från båt, följt av ett sök som avbröts av två enkla landmarkeringar, för att sen fortsätta lite till.

Vida fick fantastiskt fint omdöme av domaren men pga att hon på ett par pickups väntade på bekräftelse från mig kunde han inte ge högre än 3:e pris. Han ville se lite mer spontanitet, och det var det som skilde priset från en 1:a som han skrev i protokollet. Vi tar de orden med oss inför nästa prov. Jag höll med domare Lasse Hedman i varenda ord och det var extra kul att han gillade det han såg.

Men, 3:e pris är grymt bra! Det är ett fint kvitto på att vi är på rätt väg. Och bara att starta är för oss en vinst i sig. Spontaniteten tror jag kommer när hon känner sig lite tryggare med alla typer av fåglar. Hennes introduktion på vilt har skett på ganska kort tid så vi har ändå kommit långt känner jag. Nu behöver vi intervaller, tid emellan då det får sjunka in och mogna.

SSRK Bergslagen levererade ett kvalitetsarrangemang med riktigt finvilt – fasan, skogsduva och kanin på apporteringsmenyn. Vi lyckades komma över ett litet parti fasan, kaja, kråka, duva och kanin vid slutet av dagen så nu ska vi hem och fylla viltfrysen i förrådet.

Och Vida ska få ett härligt ben att gnaga på!