Jakt

Gåsjakt med Vida

Vidas uppfödare hörde av sig i lördags eftermiddag och frågade om jag ville delta som hundförare på gåsjakt med Vida, vilket vi förstås både kunde och ville. Det är ju det här vi tränat för så det ville vi ju inte missa, i synnerhet chansen att få ta stora fåglar och över längre avstånd.

Att få vara med på praktisk jakt var både spännande och lärorikt. Kul att observera Vidas uppmärksamhet på allt som hände under hela kvällen, och framför allt att hon arbetade outtröttligt och tog in hela åtta grågäss och två kanadagäss utan tvekan. Det blev både naturliga markeringar, ganska många linjetag med fina dirigeringar då några gäss var svåra att se, och mot slutet ett sök i vass och diken. Hela tiden simultant arbetande med kompisarna ute på fältet.

Så nu är vi invigda i praktisk jakt och jag är väldigt stolt över Vidas prestation och vårt fina samarbete. Längtar redan efter nästa tillfälle! 🙂