TräningValpar

Följsamhet, stadga och allmänlydnad med valpgänget

För ett par, tre veckor sen när valparna i Operakullen var knappt fyra månader gamla drog vi äntligen igång med de efterlängtade valpkurserna. Träningsmorgnarna som senare blev träningskvällar har verkligen bjudit på makalöst majväder. Och, inte minst, vilket härligt gäng av både valpar och förare! Ganska många blev vi dessutom. Det är en häftig upplevelse att som uppfödare få se förarna och deras små valpar jobba så duktigt och utvecklas tillsammans.

20180610_ValpkursSittgrupp

Vi har på ett lekfullt sätt börjat lägga grunden till vardagslydnaden med inslag av stadga, passivitet och självklart störningar och retningar. Det påtagliga i den här kullen är att valparna är så trygga, harmoniska och lättlärda. Att jobba i grupp, och i synnerhet med syskonen som utmaning, har gått strålande. Sen har vi alla givetvis våra utmaningar, det är det som gör träningen så spännande att följa.

Vi baserar hela valpträningen på kontaktövningar för att stärka banden mellan hund och förare. Först nedbrutet till fragment för att senare sättas ihop till en större helhet. Pipa finns förstås med för att få en sömlös övergång till den kommande apporteringsträningen. 🙂

20180610_ValpkursMarsch20180610_ValpkursMalteligg20180520_Valpkurs120180527_ValpkursElton20180603_ValpkursBentley20180527_ValpkursWilmaLova20180610_ValpkursMalte

Det här är mycket intelligenta hundar som lär sig väldigt snabbt om de belönas rätt och om föraren är konsekvent, tydlig, tålmodig och spännande. Det är ditåt vi strävar.

714853-200