Tillkännagivande

Mira är dräktig

Glad nyhet! Idag var vi hos vår veterinär Hubert Nowakowski och ultraljudade Mira med önskvärt resultat. Att Mira är dräktig kommer inte som en överraskning, hon har visat tydliga tecken på dräktighet, både mentalt och fysiskt. Men det är ändå spännande och kul att se fosterblåsorna och konstatera att deras hjärtan slår. Hubert är grymt duktig på ultraljud och han har dessutom haft rätt varenda gång han tagit sig an den kluriga uppgiften att försöka identifiera kön på fostren genom deras hjärtfrekvenser. Den här gången låg alla frekvenser väldigt nära varandra så det var omöjligt att ta reda på kön. Antingen blir allihop av samma kön, eller så behöver fostren några dagar extra på sig innan frekvenserna börjar särskiljas.

Men det viktiga idag var att få konstaterat att Mira är dräktig så att vi vet inför andra halvan av dräktigheten. Så roligt! Sex veckor kvar och en förväntad nedkomst i slutet av juli.

Mätning av hjärtfrekvensen till ett av embryona.