Tillkännagivande

Dags för ultraljud med Chilli

Idag har det gått 21 dagar sedan sista parningen och det är dags för ett tidigt ultraljud på Chilli (Beaworthy Rosetta). Vi har börjat ana en del tecken på att Chilli är dräktig men vi är förstås inte helt säkra. Faktum är att jag tyckte mig se en tydlig förändring på Chilli ganska direkt efter parningen. Hon blev lugnare men också mer bestämd och en övergripande känsla av att hon börjat förbereda sig inför rollen som mamma. Nu ville vi förvissa oss om att dessa tecken inte bara varit inbillning.

Chilli bekräftat dräktig

Och jodå, visst fanns det liv alltid. Ganska många dessutom. Hubert på Kungsängen Veterinärklinik gick igenom foster för foster och hittade fina små hjärtslag och kunde analysera dem. Det blir troligtvis en jämn fördelning av hanar och tikar, något man alltså kan höra på hjärtrytmen. I övrigt ser fostren ut att vara ungefär lika mycket utvecklade.

Det ska bli så spännande att följa utvecklingen! Beräknad nedkomst i månadsskiftet januari/februari 2018.

En vecka kvar till valpning

 

Läs mer om Rigolettos och Rosettas kull