Arbete

Specialpedagoghunden Aida gör skillnad för många skolelever

Aida (Rivenfield Aida) arbetar inte bara med apportering, viltspår eller eftersök med husse Hans Hasselgren. När det inte är jakt följer hon med matte och speciallärare Helene Bragsjö till Rydboskolan i Österåker där hon praktiserar som pedagoghund. Barn som vanligtvis inte gillar att läsa älskar att göra det för Aida. Hon stöttar dessutom vid olika matteövningar och hon apporterar bokstäver som barnen får ljuda samman.

Specialpedagoghundar gör stor skillnad för barn med speciella behov och är en viktig aktör i arbetet med att skapa glädje, harmoni och ökad lust att vara i skolan. Vi har tidigare skrivit om Aidas bror Bentley (Rivenfield Orlando) som är färdigutbildad specialpedagoghund.

I senaste numret av Magasin Österåker (sista sidan) kan man läsa om Aida och Helene:

Bilden ovan är en skärmdump av en artikel i Magasin Österåker. Fotograf är Patrik Lundin.

Läs gärna mer om de positiva effekterna av hundassisterad pedagogik.