Uppfödning

Fyra veckor, på väg mot fem

Nikki och Disneykullen @rivenfield

Jag kom just hem från en träningshelg i Stockholm och slås av hur mycket valparna vuxit på bara fem dagar. Ja, nu går det undan vill jag lova. Sylvassa bissingarna är på plats, valparna får fast föda och har börjat dricka vatten. Nu kan de hässja och reglera kroppstemperaturen mycket bättre än under förra veckans värmebölja. Annars står syskonbrottning högst på agendan just nu. De töjer på sina syskons gränser och sätter egna. Precis som det ska vara. Ett viktigt steg i att lära sig sina artfränders signaler. De största i kullen har nu passerat 2 kg och övriga ligger strax under.

Personlighetsmässigt är det en väldigt jämn kull. Alla är nyfikna, sociala, håller ihop och har samma rytm i aktivitet och vila. Återhämtar sig från överraskningar snabbt och är modiga och framåt. Spännande tider nu när skocken blir individer.

Nu spenderar vi nästan hela dagarna utomhus i skuggan bakom balustraden på lilla terrassen. Ett toppenställe att utforska utan att behöva springa vilse och tappa bort varandra och mamma. Nästa vecka tror jag de blivit mer följsamma efter mamma och då blir det stora trädgården som ett naturligt nästa steg.