RäddningshundUtbildning & kurs

Räddningshundkursen fortsätter

Jaktgoldentiken Mira och förare Thomas under träning på Viktoria i Uppsala.

Nu har RH-kursen äntligen fått klartecken från SBK att fortsätta efter ett långt andra uppehåll. Vi har varit ett gäng kursare som tränat själva i små grupper under hela uppehållet. Men det känns ändå skönt att officiellt vara igång igen med instruktörer på plats. Sammanräknat har vi nu haft sex månaders avbrott vilket har varit rätt tufft för många av oss, framförallt med ovissheten om när vi kan fortsätta. Sju deltagare är kvar i kursen och jag hoppas att vi inte blir färre nu.

Slutprov uppskjutet

Som det ser ut nu är både delprov 2 och slutprovet rejält framskjutna och vi vet inte exakt när de blir av. Det är tufft att det drar ut på tiden, men så lever vi ju också i extraordinära tider. Efter alla uppehåll finns det många ekipage som väntar på att få göra sitt del- eller slutprov så vi är inte ensamma.

Träningsresan fortsätter

Jag slog upp träningsdagbokens första sida häromdagen och där hade jag skrivit ”prio 1 är att lära sig läsa hund”. Det gäller fortfarande, även om vi är på en högre nivå idag än då vi startade. Och resan den går vidare. Vi tränar ungefär två gånger i veckan, det är lagom för oss. Upplevelserna måste få sjunka in ordentligt mellan träningarna. Annars är det fokus på det mesta just nu – vind, taktik, upplägg – och som sagt, att läsa hund, och vind i rätt kontext. Inte lätt alla gånger, men så spännande! Vi varvar höga, dolda, djupa och öppna legor i kombo med sammankedjning i sök, tomsök emellanåt och så den så nyttiga finslipningen på markeringar där vi ibland plockar fram den så viktiga – och roliga – lösrullen! 😄

Som sagt, jättekul att vara igång igen. Nu kör vi! 👊🏽